недеља, 30. август 2015.

Back to School:Life Hacks that you need to know!

-Škola ponekad ume da bude veoooma naporna i mislim da svi mi ne uživamo uvek dok smo u njoj,ali svakako postoje načini da se školovanje učini lakšim i to je stvarno jedna veoma dobra stvar.Zbog toga ću vam u današnjem postu pokazati neke trikove koje će vam definitivno olakšati život (dobro,malo sam preterala).Nadam se da ćete uživati,jer sam ovaj post veoma dugo planirala i zaista sam se potrudila i što se tiče slika kao i samog teksta.Let's begin whoaa!

Ustajanje ☺


1.Da biste što pre ustali,navijte alarm i podesite tako da zvuk alarma bude neka pesma koju ne volite ili jednostavno zvuk koji prezirete.Ostavite telefon štooo dalje od kreveta tako da ćete da ustanete lakše i to je odličan način razbuđivanja. ☺


2.Čim kada ustanete,zgrabite jabuku i počnite da je jedete.Kažu da se uz pomoću jabuke dosta brže razbudite nego uz npr. kafe ili pahuljica.

Učenje i domaći zadaci


3.Nekim ljudima je lakše da uče uz muziku,ali svakako najefikasnije učenje jeste kada pada kiša i to nas nekako opušta.Nažalost to nemamo svaki put,ali postoje razne aplikacije sa zvukovima kiše koje možete da instalirate na vašem telefonu.Samo ukucajte u Play prodavnici reč 'Rain' i odmah će vam izaći pregršt aplikacija!

4.Ukoliko radite domaći iz matematike,lakše će vam biti ako obezbedite sebi još jedan papir na kome ćete moći da pišete i računate,a zatim odmah rezultate prepišite.Još jedna stvar.Ako ne znate da rešite neki matematički zadatak,idite na OVAJ sajt i on će vam rešiti problem. ☺ Naravno,nemojte to da koristite da bi varali,haha.

Testovi


5.Kada počnete da radite test iz matematike,fizike ili hemije,na početku sa strane napišite sve potrebne formule i one će vam poslužiti dok radite test.Ja sam inače,nešto nalupala na ovoj slici iznad,tako da....Zanemarite! :3

6.Možda će vam ovo zvučati čudno,ali ako ne možete da se setite nečega na testu,stegnite pesnicu.To vam daje više kocentracije. Takođe tokom testa možete žvakati žvaku,ona veoma pomaže.

Random


7.Znate li onaj osećaj kada morate da pišete neku prezentaciju i na Wikipediji tražite sve potrebno,a umesto toga vam izbace pregršt nepotrebnih infomracija?Lakše vam je da ukucate na internetu:simplewikipedia.com i tu upišite ono što želite da nađete i izbaci vam cela lekcija i to ukratko. ☺

8.Ovo je jedan mali DIY ukoliko se non-stop dopisujete na času i trošite mnogo papirića.Samo uzmite lepljivu traku i jedan papirić.Taj papirić izlepite trakom i voila!Dok ste na času,pišite markerima i obezbedite sebi mali sunđer kako biste mogli da brišete.Takođe ovo je dobro i za zapisivanje domaćeg.

9.Testove i sitnije papiriće možete ostaviti u fasciklama kako ih ne biste izgubili i kako bi ih lakše našli.

10.Možete da napravite svoju sopstvenu playlistu na telefonu i da ponesete slušalice u školu.Ovo je odlična stvar ukoliko ne dođu vaše drugarice s kojima se družite ili dok čekate da počne čas.

Aplikacije

11.Za učenje nekih pojmova,biće vam zabavnije ako instalirate aplikaciju 'Asocijacije'.Samo upišite zadate pojmove i neka vas neko ispituje i neka opisuje zadatu reč,a vi trebate da pogodite.Ovo je dobro za biologiju,istoriju,jezike..


12.Quizlet je aplikacija na kojoj možete da učite jezike na zabavni način.Dobro,možda nije toliko zabavno,ali svakako pomaže.Tu učite kroz razne 'igre' ako ih tako mogu nazvati.


-Nadam se da će vam nešto od ovog pomoći.Potrudila sam se da budem malo originalnija i nadam se da mi je to pošlo za rukom.Utiske očekujem dole u komentarima i....Srećno svima u početku nove školske godine!Usput,spremam vam još nekoliko postova za školu!













14 коментара:

  1. Sjajan post! Savjeti su mnogo korisni ☺️❤️
    Posjeti moj blog ako hoces, objavila sam novi post :)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na savetima,pomoci ce mi <3


    lepotaodaleks.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Super post i moram ti priznati imaš odličan mobitel :D

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo su super ideje,sigurno cu instalirati asocijacije i koristiti simple wiki. Jos jednom super saveti!

    ОдговориИзбриши
  5. Prelep post, Elena. Nisam znala za simple wikipediju, idem odmah da izgluglam. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Sjajne idejice, stvarno. Bukvalno će mi olakšati život, haha. ;-) Moram da pogledam simple wikipediju jer do sada nisam čula za nju, a te prezentacije su mi uvek zadavale velike muke. ;-)

    marsylylife.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Sjajan post.Jako zanimljive ideje.Imam već jednu aplikaciju na telefonu za učenje nemačkog jezika jako je zanimljiva...
    http://natalijabeauty.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  8. Moram da te pohvalim! Stvarno si se potrudila i oko slika i oko teksta. Stvarno originalni saveti i uopšte nisi kopirala druge blogerke. Super si i stvarno će mi koristiti ovi saveti! ☺

    Novi post----→ milicamihaela.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Jako dobri saveti, odličan post, veoma si dobra i kreativna blogerka :)

    allforgirls14.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Odličan post,super je sto su slike tvoje.
    Meni kisa nikak ne pomaze,samo me tjera na onaj osjecaj da se zelim uvuci u krevet i spavati haha♥

    http://nevergiveup656.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  11. Baš super post, ideje su odlične. Neke, zapravo mnoge, će mi poslužiti :) ♥

    ОдговориИзбриши
  12. Ti si meni olakšala život ovim idejama. Hvala na prelepom postu!

    ОдговориИзбриши
  13. Prelep post. Vecina ideja ce mi pomoci. Sjajna si blogerka <3 <3
    P.S. Uclanila sam se na tvoj blog, ako zelis uzvrati :)

    ОдговориИзбриши