среда, 31. децембар 2014.

Let's cooking! Sneško Belić torta


-Želite da napravite neku poslasticu za Novu godinu,ali ne znate šta?Evo ja sam našla na internetu jednu tortu baš za novogodišnju atmosferu.Tortu Sneško Belić.

Sastojci
Potrebno je:
-4 kesice pudinga od vanile
-1,1l (1 l 100g) mleka
-16 kašika šećera
-1 margarin
-2 kutije jafe
-10 krem bananica
-1 pakovanje (200g) žele bombona
-300g keksa
*Za ukrašavanje:
-250g bele šlag kreme
-250ml mleka
-malo prehrambene boje (crvena,zelena,braon)

Priprema
Savet:Možete od kartona napraviti obruč koji ćete koristiti prilikom formiranja tela i glave Sneška.Telo i glava treba da imaju oborene ivice i telo na sredini treba da bude malo ispupčen.Možete čačkalicama prvo odrediti gde treba da budu oči,nos i dugmići.

1.Prah puding izmešati sa 10 kašika šećera i lepo razbiti sa 100ml mleka da nema grudvica,a preostali litar mleka staviti da se zagreva.Skuvati puding i ostaviti ga da se ohladi.Za to vreme sitno iseckati jafu,krem bananice i žele bombone,a keks sitno izlomiti.Margarin penasto umutiti sa 6 kašika šećera,pa mu postepeno dodavati potpuno ohlađeni puding i mikserom dobro umutiti.Zatim u taj fil dodati keks,jafu,žele bombone i krem bananice i izmešati da se lepo sjedini.Ovaj fil podeliti na dva dela,neka jedan bude za par kašika veći od drugog.Od tog dela formirati telo Sneška.Od drugog (manjeg)dela formirati glavu Sneška i šešir.Šešir treba da bude malo niži od glave.Sneško treba da odstoji malo u frižideru dok se pripremi šlag krema za ukrašavanje.

2.Prah za šlag kremu umutiti sa mlekom,pa od nje odvojiti po par kašika na tri mesta,pa u jedan deo dodati braon,u drugi crvenu i u treći zelenu boju.Špricem nanositi šlag kremu,i to prvo delove u boji i na kraju preostalu belu šlag kremu.


-Ovako izgleda završena torta!



Нема коментара:

Постави коментар